Verkoopmodule

Wanneer jouw organisatie, naast het verhuren van materialen, ook met regelmaat materialen verkoopt op basis van projecten/opdrachten, dan is de verkoopmodule een extra toevoeging die niet bij jou mag ontbreken.

Verkoopmodule

Wanneer jouw organisatie, naast het verhuren van materialen ook met regelmaat materialen verkoopt op basis van projecten/ opdrachten, is de verkoopmodule een extra toevoeging die niet mag ontbreken. Met de verkoopmodule is het mogelijk om verkooporders aan te maken en met behulp van een besteladvieslijsten kunnen de inkopen worden gedaan. Het inkopen van artikelen kan ook gedaan worden op basis van de minimale voorraad. Alle voorraadbewegingen kunnen bijgehouden worden in het systeem. Van goederenontvangst tot het vrijgeven en verplaatsen van inkoopgoederen. Met de inkoopfactuur-controle kan je direct de factuur controleren met de binnenkomende goederen.  Met de Scan-en Herken module hoef je zelfs niets meer in te vullen bij het vastleggen van je inkoopfactuur. 

Besteladvies

Als inkoper is het onmisbaar om een goed overzicht te hebben van materialen die ingekocht moeten worden. Via het besteladvies kunnen wij op iedere gewenste moment een overzicht geven van artikelen die ingekocht moeten worden op basis van Verkooporders, Verhuurprojecten, Service en/of Voorraad/Beschikbaarheid.  

Inkooporders

Het is mogelijk om inkooporders handmatig aan te maken of vanuit het besteladvies te laten genereren. De inkooporder kan verzonden worden naar jouw leverancier en daarbij kunnen diverse afspraken vastgelegd worden.  Met name jouw eigen inkoopordernummer kan worden doorgegeven als een verplichte referentie op de facturen. Dat maakt voor de administratie de inkoopfactuurcontrole weer zeer eenvoudig.

Tijdens de Coronaperiode zijn veel verhuurders gaan verkopen. Deze module is in deze periode dan ook samen met onze gebruikers verder uitgewerkt tot een van de meest verkochte modules van RentBuddy.

Deelleveringen

De ontvangst van inkoopartikelen gebeurt niet altijd op één bepaald moment. Daarvoor is het mogelijk om aan te geven dat deellevering toegestaan is. RentBuddy zal hier een melding van maken en jou op de hoogte stellen of alle materialen geleverd zijn.

Goederenontvangst

Wanneer er artikelen in ontvangst genomen moeten worden in het magazijn, kan dat via  de “goederenontvangst”. Jij kunt precies aangeven welke inkooporder er geleverd wordt en welke artikelen er geleverd zijn door de leverancier. Jouw voorraad zal direct bijgewerkt worden wanneer de artikelen zijn ontvangen. Zo kunnen ook inkopen in backorder blijven staan. Op elk moment is binnen de verkooporder inzichtelijk of de materialen binnen zijn, zodat jullie klant op de hoogte kan worden gehouden.

Inkopen verhuurartikelen

De verkoopmodule kan uiteraard ook gebruikt worden om eigen verhuurartikelen in te kopen en te ontvangen met behulp van  de goederenontvangst.  Middels de ‘In gebruikname verhuur’ kun je een deel van de ontvangen artikelen doorzetten naar de eigen huurvloot en het andere deel behouden als verkoopvoorraad. 
Met het direct registreren van de serienummers weet je exact welk artikel voor de verhuur is en welk artikel voor de verkoop.  

Voorraadpositie

RentBuddy weet precies wat de status is van jouw artikelen. De voorraad van verhuur wijkt volledig af van die van de verkoop. Daarom is het maken van verhuursoftware ook vele malen complexer dan die van de verkoop, wat feitelijk niet anders is dan een simpele rekensom. Toch gaan we hier ver mee. Met de voorraadpositie van RentBuddy weten wij of een artikel op de “plank” ligt,  vrij te verkopen is, gereserveerd is voor een project, klaar gezet is op een pakbon of dat een artikel geleverd is (uit het magazijn). 

Prioriteit voorraad

Het kan voorkomen dat artikelen die ontvangen zijn worden verschoven tussen verschillende verkooporders. Bijvoorbeeld een project wordt over 14 dagen bij de klant geinstalleerd, maar een prio order van een andere klant heeft dit artikel ook nodig. Het is mogelijk om voorraad toe te wijzen aan een andere verkooporders en zo prioriteit te geven aan de volgorde van uitleveren.  Je hebt immers nog 14 dagen de tijd om een order opnieuw te plaatsen, maar maakt daarmee wel je nieuwe klant blij met de snelle levering. 

Vaste verrekenprijs (VVP)

Verkoopartikelen worden vaak ingekocht bij verschillende leveranciers, met ieder ook eigen en vaak wisselende inkoopprijzen. Aangezien dit zo kan variëren is het altijd het beste om met een “vaste verrekenprijs” te gaan werken, vooral als het gaat om het tonen van de juiste financiële cijfers.  Hiermee voorkom je “appels met peren” vergelijking.  Uiteraard is het mogelijk bij sterke afwijkingen de voorraad via de optie Herwaardering  door te voeren. RentBuddy houdt bij ieder verkoopartikel een historie bij van de VVP.

Verbruiksartikelen

Sommige verkoopartikelen zijn te retourneren door jouw opdrachtgever. Met verbruiksartikelen kan je verkoopartikelen retourneren op een retourbon en zal direct jouw voorraad/ beschikbaarheid worden aangepast. Denk bijvoorbeeld aan het terugnemen van batterijen, drank, tapes etc. 

Catalogus importeren

Om jouw artikelbestand schoon te houden en toch eenvoudig gebruik te kunnen maken van de artikelen van jouw leveranciers, heeft RentBuddy de mogelijkheid om de catalogus van leveranciers te importeren. Tijdens het maken van een verkooporder kan er gekozen worden om artikelen direct vanuit de catalogus te gebruiken en aan te bieden aan jouw klant. Per leverancier kan de catalogus in Excel worden vastgelegd met toekenning van de juiste kolommen. 

Leveranciers

Leveranciers kunnen gekoppeld worden aan artikelen, waarbij ook direct de prijsafspraken vastgelegd kunnen worden, maar ook of er deellevering is toegestaan en wat de overige voorwaarden zijn.


Merken (Afspraken)

Merken vastleggen bij verkoopartikelen zorgt ervoor dat er ook bepaalde prijs- en kortingsafspraken vastgelegd kunnen worden op Merk. Is jouw organisatie ook dealer of toeleverancier van een bepaald merk, dan kan je speciale afspraken bij jouw klanten hiervoor gaan vastleggen. Zo kan je het ene (eigen) merk met grotere kortingen vaak aanbieden dan merken waarbij je geen toeleverancier bent.

Minimale en maximale voorraad

Je wil natuurlijk nooit misgrijpen en daarom kan er een minimale en maximale voorraad vastgelegd worden per verkoopartikel. Maak je gebruik van ons besteladvies, dan krijg jij een waarschuwing zodra de minimale voorraad is bereikt en weet je dus wanneer er besteld dient te gaan worden.  RentBuddy zal dan je voorraad aan gaan vullen met bestellingen tot aan de maximale voorraad.

Artikelbeheer voor verkoopartikelen

Wij onderscheiden de verkoopartikelen van de overige artikelen. Verkoopartikelen kennen een eigen manier van  voorraadberekening en het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw organisatie bepaalde artikelen alleen verkoopt en niet verhuurt. Mochten verkoopartikelen toch ook gebruikt worden binnen de verhuur (denk aan tape, batterijen) dan kan het vinkje ‘Ook bij verhuur’ worden aangevinkt, waardoor jouw verhuurafdeling niet met vele verkoopartikelen te maken krijgt die men daar niet gebruikt.

Inkoopfactuurcontrole

Wanneer er een inkoopfactuur binnenkomt, wil je direct controleren of de artikelen ook via de goederenontvangst zijn binnengekomen. RentBuddy kan d.m.v. de inkoopfactuur-controle direct een overzicht laten zien welke artikelen er geleverd zijn door de betreffende leverancier waarvan je de inkoopfactuur ontvangt. Zo kunnen er dus nimmer facturen ingeboekt worden op deze manier waarvan de goederen ook niet daadwerkelijk volledig zijn ontvangen. Ook dat voorkomt weer dat niet per ongeluk een inkoopfactuur betaalt wordt waarvan de goederen nog binnen moeten komen.  Is dit toch een verplichting (bijvoorbeeld door vooraf te betalen) dan kan deze via het normale inkoopboek worden geboekt maar dus buiten de inkoopfactuur-controle om.

Beheer jouw projecten sneller
dan voorheen

De meest complete ERP
oplossing voor de verhuurbranche

RentBuddy CRM mag zich meten met gerenommeerde CRM applicaties en koppelingen naar Postcode en KvK.

Materiaalbeheer

Van losse verhuurartikelen, tot los- en vast samengestelde artikelen, combinaties en alternatieven.

Multi-warehouse

Van een enkele opslagruimte tot meerdere magazijnen met transfers en interne verplaatsingen van materiaal.

Offertes, verhuur en verkoop

Van offerte tot opdrachtbevestiging en van inhuur, inkoop tot verkoop- en installatieprojecten.

Personeel- en wagenplanning

Gedetailleerde tijdschema’s, uitnodigen van personeel en toewijzen van functies aan jouw projecten.

Uren- en onkostenregistratie

De personeelsmodule voorzien van de uren-, onkosten- en verlof- en overurenregistratie

Backstage mobiele app

Zowel eigen medewerkers als freelancers voorzien van callsheets, feedback en reparatiemeldingen.

Service, repair- en onderhoud

Beheer jouw eigen materialen of service en/of reparaties aan materialen van derden, alsmede inzage in keuringsdagen.

Financiële administratie

Een volledig geïntegreerde Financiële Administratie of koppelingen met externe Financiele pakketten.