RentBuddy Handscanner

De RentBuddy handscanner is speciaal ontwikkeld om gedigitaliseerd met de pakbonnen om te gaan. Uiteraard altijd actueel en geen misverstanden over een verouderde pakbon die wordt geladen. 

RentBuddy Handscanner

In het magazijn wil je steeds efficiënter te werk gaan. Het in- en uit scannen van artikelen met serienummers, inventarisnummers en/of QR- of barcodes kan hierbij helpen. Mede door de nieuwste professionele handscanners met Android besturing, heeft RentBuddy speciaal hiervoor een Android scannerapplicatie beschikbaar.

Serienummer scannen

Jouw eigen Android handscanner beschikt vaak over een 1D en 2D laserscan. Daardoor worden vrijwel alle barcode-types ondersteund, zoals QR-codes, code95 etc. Wanneer de RentBuddy scanner een unieke serienummer binnen krijgt, kan het artikel direct herkend worden en afgevinkt van de pakbon of raaplijst.

Handmatig rapen of retourneren

De RentBuddy handscanner biedt ook de mogelijkheid, om artikelen zonder serienummers te picken of te retourneren. Handig wanneer er geen ruimte op het artikel aanwezig is voor het plaatsen van een barcode/serienummer sticker. Het handmatig rapen of retourneren kan je per stuk doen, maar ook voor meerdere stuks per artikel tegelijkertijd. Zo kun je met weinig handelingen direct 20 trussen rapen of retourneren. 

Track & Trace van serienummers

Alle serienummers die gescand worden met de handscanner worden bijgehouden in RentBuddy en zijn zowel vanuit de handscanner als vanuit RentBuddy zelf te achterhalen. Middels track & trace weten we exact waar ze zijn geweest of waar de artikelen op dit moment in gebruik zijn.

Voorgedefinieerde kisten / Vastgestelde verpakkingen

Naast samenstellingen in je artikelbeheer, heb je ook de mogelijkheid om vooraf gedefinieerde kisten of vastgestelde verpakkingen vast te leggen in het systeem. Dat betekent dat jij kisten kan gaan samenstellen in je magazijn met losse artikelen.
Tijdens het rapen van artikelen kunnen deze kisten gescand worden en worden de losse artikelen automatisch gepickt op de pakbon. De kisten kunnen voorzien worden van unieke tags, waardoor de kans op het misgrijpen van de juiste artikelen wordt verkleind. Inmiddels hebben wij veel ervaringen met fixed-cases waardoor verzegeling van de kisten er voor zorgt dat de materialen gekeurd/getest en compleet zijn. 

Zo kan men een kist met 4 unieke lampen met serienummers registreren en voorzien van een verzegeld label. Moet men 12 lampen meenemen, dan scant je magazijn 3 kisten waardoor RentBuddy exact weet welke 12 serienummers mee op de klus gaan. En jouw medewerkers weten zeker door de verzegeling dat de materialen compleet en getest zijn. 

 

Nieuwe serienummers direct aanmaken in RentBuddy

Vanuit de RentBuddy handscanner is het mogelijk om direct nieuwe serienummers aan te maken in het ERP Systeem. Wanneer er een nieuw artikel in ontvangst wordt genomen, kan men gelijk het serienummer/barcode sticker plakken op het artikel en met de RentBuddy handscanner het unieke nummer direct aanmaken in de software.

Hierna kan je tijdens het picken van een pakbon direct het nieuwe serienummer gebruiken. 

 

Artikel voorraad/ beschikbaarheid

Met de handscanner kan er naar artikelen worden gezocht en zal daarbij de voorraad en beschikbaarheid getoond worden. Zo weet je als magazijnmedewerker direct of het mogelijk is om een bepaald artikel mee te nemen op het project. 

Extra picken

Soms worden er artikelen vergeten of is het handig om wat extra artikelen mee te nemen. Vanuit de handscanner is het mogelijk om per pakbon artikelen EXTRA te picken en mee te nemen op het project. In het project zal duidelijk zichtbaar zijn wanneer er artikelen extra meegenomen zijn, waardoor er ook geen materialen verloren gaan. Ook vanuit de pak- en retourbonnen zie je perfect wat er extra is meegenomen.

Beheer jouw projecten sneller
dan voorheen

De meest complete ERP
oplossing voor de verhuurbranche

RentBuddy CRM mag zich meten met gerenommeerde CRM applicaties en koppelingen naar Postcode en KvK.

Materiaalbeheer

Van losse verhuurartikelen, tot los- en vast samengestelde artikelen, combinaties en alternatieven.

Multi-warehouse

Van een enkele opslagruimte tot meerdere magazijnen met transfers en interne verplaatsingen van materiaal.

Offertes, verhuur en verkoop

Van offerte tot opdrachtbevestiging en van inhuur, inkoop tot verkoop- en installatieprojecten.

Personeel- en wagenplanning

Gedetailleerde tijdschema’s, uitnodigen van personeel en toewijzen van functies aan jouw projecten.

Uren- en onkostenregistratie

De personeelsmodule voorzien van de uren-, onkosten- en verlof- en overurenregistratie

Backstage mobiele app

Zowel eigen medewerkers als freelancers voorzien van callsheets, feedback en reparatiemeldingen.

Service, repair- en onderhoud

Beheer jouw eigen materialen of service en/of reparaties aan materialen van derden, alsmede inzage in keuringsdagen.

Financiële administratie

Een volledig geïntegreerde Financiële Administratie of koppelingen met externe Financiele pakketten.