Betalen op een G-Rekening

Freelancers en inhuurkrachten betalen op de G-Rekening van je uitzendbureau.

Uitzendkrachten

Maak je vaak gebruik van uitzendkrachten en/of uitzendbureau’s? In de verhuurbranche is dit eigenlijk heel gebruikelijk. Maar betaal je de ontvangen inkoopfactuur ook gedeeltelijk op een G-rekening? Wel zo verstandig en vaak zelfs verplicht.  

Omdat dit toch regelmatig voorkomt in onze branche hebben wij dit nu  ook gefaciliteerd. G-Rekening betalingen is voortaan mogelijk binnen RentBuddy vanaf versie 6.8 of later.

Crediteur met G-Rekening

Bij je crediteur kan je eenvoudig de G-Rekening voortaan registreren alsmede een verdelingspercentage welke van toepassing standaard is op de facturen.  Wanneer er sprake is van een crediteur met een G-Rekening dan is het mogelijk bij het inkoopboek aan te geven of je de betaling van de inkoopfactuur wilt splitsen over de twee rekeningen.

Scan & Herken
Maak je zelfs gebruik van de module Scan & Herken van RentBuddy dan is de kans zeer groot dat bij een duidelijke vermelding van de splitsing van de G-rekening met rekeningnummers en bedragen dat dit volledig wordt herkend. Uit diverse testen werd ruim in 85% van de gevallen de G-rekening herkend en de bedragen automatisch uitgesplitst. Een enorme tijdsbesparing en veel minder kans op fouten of vergeten uit te splitsen van de betalingen.

Uiteraard is het mogelijk deze betalingen op te nemen in je betaalbatches. RentBuddy zal altijd zorgdragen dat het gedeelte wat gereserveerd is voor de G-Rekening geblokkeerd blijft van de totale openstaande post.

Tijdens het boeken van je inkoopfactuur kun je de betalingen verdelen

Betaalbatch

In het overzicht van de betaalopdrachten laten we ook op eenvoudige wijze zien of er sprake is van een betaling op een G-rekening door een icoon voor het bankrekeningnummer met een G te tonen.

Zie hieronder een korte introductie