Je facturen laten betalen middels Mollie

Mollie koppeling mogelijk

Werk je met SmartDocs in de cloud in RentBuddy, dan krijg je vanaf versie 6.8 de mogelijkheid je Mollie account volledig te integreren in RentBuddy. Heb je nog geen account? Neem dan contact op met Mollie.

Wat kun je er mee binnen RentBuddy 6?

Met de Mollie integratie kun je een betaallink aanmaken binnen offertes en facturen. Je kunt deze koppelen aan je Mollie Account. Heb je nog geen account? Neem dan contact op met Mollie. Uiteraard dien je hen te voorzien van legitimatiebewijzen en documenten om officieel betalingen te mogen en kunnen ontvangen. Wij kunnen je daarbij uiteraard niet helpen. Maar ben je in het bezit van een geldige account, dan kun je verder met de integratie.

API key registreren

De koppeling wordt zoals zo vaak gerealiseerd middels je Apikeys van Mollie. Je gaat binnen je Mollie account naar Developers | API-keys waarna je in het scherm een LIVE API-key en TEST API-key hebt geregistreerd. Je kopieert één van deze API keys en plakt deze in de parameter van RentBuddy. Zoek daarvoor naar de parameter [MOLLIE_API_KEY] en leg je API key van Mollie hierin vast en sla de parameter op.

 

Je eerste test

Om te controleren of de integratie is geslaagd, ga je naar de debiteuren en kiest daaruit een klant met minimaal één factuur.  We kiezen een openstaande factuur en drukt op de knop onderaan om de link aan te maken. Zodra je hierop drukt zal er een link aangemaakt worden en opent er automatisch een browser met de betaallink in Mollie. De look-and-feel van deze pagina kun je in je account van Mollie opmaken zodat je echt een eigen betaalpagina hebt.

De QR code maken en afdrukken op je layout

De betaallink naar je Mollie account kan worden opgenomen in je layouts en Emailberichten. Die kun je bijvoorbeeld voorzien van een QR code. Wij willen je hierbij graag helpen om dit te realiseren en deze toe te voegen aan je bestaande factuurlayouts. Met onze eenvoudige uitleg is dit ook snel zelf te realiseren. Als je een betaallink wilt aanmaken doe je dat door bij het generen van je factuur het vinkje Betaallink aanmaken cq meesturen aan te vinken. Vanaf dat moment wordt aan de factuur voor het openstaande bedrag een link aangemaakt. Heeft de klant een deelbetaling gedaan en is de betaallink niet meer correct, dan kun je die eenvoudig opnieuw genereren met het juiste openstaande bedrag van de factuur.