Materiaalplanning

Een ERP verhuursoftwaresysteem moet het hebben natuurlijk van een nauwkeurig betrouwbare materiaal- en voorraadplanning. De voorraad en beschikbaarheid berekening van materialen is in RentBuddy tot aan de minuut nauwkeurig geregeld.

Materiaalplanning / Voorraad

Een ERP-verhuursoftwaresysteem heeft een nauwkeurige en betrouwbare materiaal- en voorraadplanning aan boord.  De voorraad- en beschikbaarheid berekening van materialen is in RentBuddy tot op de minuut nauwkeurig geregeld. Er zijn diverse overzichtschermen, die je inzage geven over jouw voorraad en beschikbaarheid. Je kan tevens zien wanneer een artikel gepland staat in de reservering en wanneer een artikel daadwerkelijk gebruikt wordt door de klant. Ook heb je direct inzage in materialen in service of manco.

Conflict (tekorten) rapportage

Zowel in het projectenoverzicht-scherm, diverse voorraad- planningsschermen, als in het project zelf, kan je direct zien waar de conflicten (tekorten) zich bevinden. Om een nog beter overzicht te geven, heeft RentBuddy een scherm en rapportage, waarin je in een oogopslag alle tekorten binnen het project kunt zien. Het oplossen van je tekorten is daarmee nog makkelijker gemaakt.

Inhuren

Wanneer je een tekort hebt dat niet is op te lossen vanuit jouw eigen magazijn, kan je de artikelen gaan inhuren. Inhuren kan je het beste doen vanuit een project, zodat de kosten van inhuur ook meegenomen kunnen worden in de marges van dat project. RentBuddy heeft een inhuurmanager waarin dit allemaal te regelen is, simpel vanuit het project. Wil je liever artikelen inhuren om direct jouw voorraad / beschikbaarheid omhoog te krijgen, kan je uiteraard vanuit het magazijn een inhuurorder aanmaken.
Inhuurorders kunnen aangevraagd worden bij jouw leveranciers en  daarna definitief gemaakt worden om de voorraad/ beschikbaarheid te verhogen en de tekorten op te lossen. 

Inlenen (Meerdere magazijnen)

Heb je meerdere vestigingen/magazijnen dan is het mogelijk dat artikelen verplaatst of ingeleend worden tussen jouw verschillende magazijnen.  Met een transportoverzicht kan je een uitdraai maken van de verplaatsingen, die uitgevoerd zijn of moeten worden tussen de magazijnen. 

Track en Trace

Op serienummer- en inventarisnummer niveau kent RentBuddy een Track en Trace systeem. RentBuddy weet exact waar ieder serienummer is geleverd en wanneer deze geretourneerd is. Natuurlijk moet dit wel keurig worden vastgelegd in het magazijn bij het in- en uitslaan van de materialen.

Eerder retourmelden

Artikelen die niet meer gebruikt worden op locatie of waarvan er teveel van zijn meegenomen, wil je toch alsnog zo efficiënt mogelijk kunnen verhuren. De artikelen zijn na het eerder retourmelden direct beschikbaar in het magazijn en kunnen vervolgens ingezet worden voor nieuwe projecten zonder dat dit invloed heeft op het project, waarvan de artikelen eerder retour zijn gemeld. 

Manco's

Wanneer artikelen verloren raken of kapot zijn gegaan op locatie, kan er direct vanuit het magazijn een mancomelding gemaakt worden. De voorraad zal aangepast worden en kan er gekozen worden of de opdrachtgever een speciale mancoprijs dient te betalen hiervoor. Met een mancobon kan je ook direct jouw opdrachtgever een overzicht toesturen. 

Verlengen

Het kan wel eens voorkomen dat artikelen op locatie zijn blijven liggen met wat voor reden dan ook. Vanuit het magazijn is er de mogelijkheid om de huurperiode van de achtergebleven artikelen in kwestie te verlengen. De artikelen worden opnieuw gereserveerd voor de opdrachtgever en er zal opnieuw gekeken worden naar de materiaalplanning. Je ziet vrijwel direct of de artikelen wel of niet verlengd kunnen worden. 

Direct beschikbaarheid inzien

Er zijn meerdere schermen binnen RentBuddy aanwezig om direct jouw voorraad en beschikbaarheid van artikelen in te zien. Je kan zoeken op één artikel, maar je kan ook zoeken per Artikelgroep of je typt een deel van de artikelomschrijving in om meerdere artikelen te bekijken. 

Het is dus niet nodig om een heel project aan te maken, maar via diverse schermen kan je de reserveringen bekijken, beschikbaarheid per dag, beschikbaarheid over periode, Servicebonnen, verplaatsingen tussen meerdere magazijnen etc.

Virtueel retour melden / Cross apply ​

Artikelen verschuiven snel tussen het ene project en het andere project. Zeker in het hoogseizoen. Vaak komt het dan voor dat bepaalde artikelen niet meer langs het magazijn komen, maar direct doorgaan naar het volgende project. Met de module Virtueel Retour Melden maken wij het mogelijk om dit vast te leggen. Je kan artikelen met of zonder serienummers direct doorsturen naar het volgende project. Vervolgens kan jij een pakbon maken voor de artikelen die  als aanvulling vanaf het magazijn geleverd moeten worden. Natuurlijk is het mogelijk om een retourbon te maken voor de artikelen die nog wel terug komen naar het magazijn.

Beheer jouw projecten sneller
dan voorheen

De meest complete ERP
oplossing voor de verhuurbranche

RentBuddy CRM mag zich meten met gerenommeerde CRM applicaties en koppelingen naar Postcode en KvK.

Materiaalbeheer

Van losse verhuurartikelen, tot los- en vast samengestelde artikelen, combinaties en alternatieven.

Multi-warehouse

Van een enkele opslagruimte tot meerdere magazijnen met transfers en interne verplaatsingen van materiaal.

Offertes, verhuur en verkoop

Van offerte tot opdrachtbevestiging en van inhuur, inkoop tot verkoop- en installatieprojecten.

Personeel- en wagenplanning

Gedetailleerde tijdschema’s, uitnodigen van personeel en toewijzen van functies aan jouw projecten.

Uren- en onkostenregistratie

De personeelsmodule voorzien van de uren-, onkosten- en verlof- en overurenregistratie

Backstage mobiele app

Zowel eigen medewerkers als freelancers voorzien van callsheets, feedback en reparatiemeldingen.

Service, repair- en onderhoud

Beheer jouw eigen materialen of service en/of reparaties aan materialen van derden, alsmede inzage in keuringsdagen.

Financiële administratie

Een volledig geïntegreerde Financiële Administratie of koppelingen met externe Financiele pakketten.